Achtergrond nieuws

Nieuws

Bekijk nieuws archief
Vacature sectie Personen en familierecht 5-2-2018
 
LMR Advocaten vraagt voor spoedige versterking van haar sectie Personen & Familierecht:
 
Lees verder...
Wettelijke betalingstermijn per 1 juli 2017 5-2-2018
Gebleken is dat velen nog onbekend zijn met de sinds 1 juli 2017 bestaande in de wet geregelde betalingstermijn, welke het directe gevolg is van een eerdere richtlijn van de Europese commissie.
Lees verder...
De transitievergoeding, soms is deze niet volledig of ineens verschuldigd! 5-2-2018
 

Als sprake is van ontslag van de werknemer, dat wil zeggen als de arbeidsovereenkomst wordt ontbonden door de kantonrechter, wordt opgezegd door de werkgever na verkregen ontslagvergunning van het UWV of niet wordt verlengd na ommekomst van de duur ervan, heeft de werknemer recht op de transitievergoeding. Voorwaarde is wel dat het dienstverband minimaal 2 jaar heeft geduurd.

Lees verder...
Op 30 juni jl. heeft de Hoge Raad een belangrijk arrest voor de arbeidsrechtpraktijk gewezen 5-7-2017
In de wet is opgenomen dat indien de werkgever van een ontslag een verwijt te maken valt, een billijke vergoeding aan de ontslagen werknemer kan worden toegekend (naast eventueel de transitievergoeding). Dat is bijvoorbeeld het geval als de werkgever opzegt zonder ontslagvergunning van het UWV of indien de kantonrechter de arbeidsovereenkomst ontbindt, terwijl de reden daarvan in belangrijke mate aan de werkgever te verwijten valt.
Lees verder...
Vrijspraak heling vogels 26-6-2017
Op 23 juni 2017 behandelde de politierechter van de rechtbank Roermond een zaak waarbij de cliënt van mr. Ted Kemper onder meer werd verdacht van twee gevallen van heling.
Lees verder...
Bike my day en LMR Advocaten 23-6-2017
Op 17 juni 2017 vond de tweede editie plaats van Bike my day, een fietstocht voor het goede doel. Het goede doel dat werd gesteund is Villa Joep, een stichting die zich inzet voor de bestrijding van neuroblastoom kinderkanker. 
Lees verder...
Vrijspraak Avifauna diefstal 21-6-2017
Op 15 en 16 mei 2017 heeft de rechtbank Den Haag de zaak behandeld over de diefstallen van verschillende exotische vogels uit Avifauna, andere dierenparken en particulieren die in 2014 veel media-aandacht kreeg.
Lees verder...
Engelstalig contracteren 31-5-2017
De ondernemingsrecht advocaten van LMR worden in toenemende mate gevraagd om Anglo-Amerikaanse contracten of naar het Engels vertaalde Nederlandse contracten te beoordelen en daarover te adviseren. De ondernemer van tegenwoordig immers is steeds meer zakelijk actief buiten Nederland, of doet zaken met in het buitenland gevestigde bedrijven.
Lees verder...
Nieuwe wet: niet meer alles samen delen bij scheiding 28-4-2017
Vanaf 1 januari 2018 wordt de wet beperkte gemeenschap van goederen ingevoerd. De afspraken rondom het huwelijk veranderen dan. Op dit moment geldt nog dat wanneer er geen huwelijkse voorwaarden worden gemaakt automatisch sprake is van een algehele gemeenschap van goederen. Door deze nieuwe wet gaat dit veranderen.   
Lees verder...
Fijne feestdagen! 19-12-2016
Lees verder...